Pienillä uudistuksilla lisää viihtyvyyttä

Pienillä uudistuksilla lisää viihtyvyyttä

Kokkolan Seurahuone

Kokkolassa vaikuttava Finlandia Hotel Seurahuone on tehnyt sarjan näyttäviä ryhtiliikkeitä. Pintaremontin lisäksi asiakasviihtyvyyttä on lisätty myös parannetuilla kanta-asiakaseduilla sekä entistä joustavammilla aukioloajoilla.

Kokkolan Seurahuone on tarjonnut yksityistä vieraanvaraisuutta jo vuodesta 1894 lähtien. Satavuotiset perinteet näkyvät kaikkialla hotellissa, sillä tiloja on remontoitu perinteitä
kunnioittaen.

Historia näkyy myös sisustuksessa, sillä siellä täällä voi havaita esineitä ja asioita
menneiltä ajoilta sulautuneena tämän päivän hotelli- ja ravintolapalveluiden vaatimuksiin.

Seurahuoneen vastaanottopäällikkö Mia Syrjälä on tyytyväinen näkemäänsä.

– Menneisyys on asia, jota emme tule koskaan syrjäyttämään uuden tieltä. Historia saa näkyä ja tuntua. Tämän olemme ottaneet huomioon myös viimeisimmän remonttiaallon aikana.

Kokkolan Seurahuoneella on vuoden 2017 aikana tehty hyvin moniulotteinen kasvojen pesu, joka ulottuu käytännössä ulko-ovelta hotellihuoneisiin.

Esimerkiksi sisääntuloaulan yleisilmettä on siistitty ja raikastettu. Pinnat ovat saaneet vaalean sävyn ja portaikko on tuotu nykyaikaan vaihtamalla kokolattiamatto tyylikkääseen laminaattiin.

Myös aamiaisbuffettiin on lisätty viihtyvyyttä pienillä muutoksilla ja pintojen päivittämisellä.

– Pintaremonttia tehdään vaiheittain ja muutenkin pieninä palasina. Lähtökohtana on, ettei remontti aiheuta katkoksia hotelli- ja ravintolatoimintaan. Myös asiakkaisiin kohdistuva häiriö on pyritty ja pyritään edelleen pitämään mahdollisimman vähäisenä, vastaanottopäällikkö Syrjälä kertoo.

Miehinen saunamaailma

Seurahuoneen perusteellisimpiin peruskorjauskohteisiin lukeutuvat kuitenkin miesten saunatilat. uusi sauna

– Ne ovat paljon käytössä ja olivat myös eniten remontin tarpeessa. Kaikki meni uusiksi, pintoja, värejä sekä suihkuja saunakalusteita myöten. Lopputulos on todella toimiva ja mikä  mielenkiintoisinta, täynnä miehisiä yksityiskohtia, Mia paljastaa hymyillen.

Maskuliinisia piirteitä omaavan saunamaailman suunnittelusta ja remontoinnista ovat vastanneet miehet itse. Sauna on tummanpuhuva ja tunnelmallinen. Sama tunnelataus toimii myös tyylikkäässä pesuhuoneessa, jossa on kikkailtu taidokkaasti vain kahdella värillä; mustalla
ja valkoisella.

– Miehet ovat tehneet loistavaa jälkeä. Jokainen laatta, hopeanharmaata tehostelistaa
myöten on tarkkaan mietitty. Tällaista on ilo katsella, vastaanottopäällikkö Syrjälä kehuu.

Myös miesten saunan vaaleanviileä pukuhuone sai pintaremontin yhteydessä uuden ilmeen. Puupinnat on maalattu valkoiseksi, ja tehosteväriksi valittu vihreä tukee Mian mukaan maskuliinista linjaa.

– Kokonaisuus on hyvin rauhoittava, kuten saunatilojen täytyykin olla.

Näkemiin kokolattiamatoille

Huoneiden kohdalla pintaremontit ovat Mian mukaan maltillisempia.

– Kaikki käydään läpi, sillä viimeisimmästä remontista on kulunut aikaa jo lähemmäs 20 vuotta. Korkean käyttöasteen huomioon ottaen huonepäivitykset tehdään kuitenkin monessa eri vaiheessa ja pitkällä aikajänteellä.

Mutta, pienetkin muutokset näkyvät kokonaisuudessa. Esimerkiksi vuoden 2017 aikana yhteen Seurahuoneen suosituimmista huoneista on tehty näyttävä kylpyhuone ja saunaremontti.

Samassa aallossa myös käyttöasteeltaan korkeaan superior-huoneeseen tehtiin täydellinen pesutilojen päivitys.

– Kaikki uusittiin materiaaleja ja kylpyammetta myöten. Myös värimaailma tuotiin tähän päivään, unohtamatta myöskään uusittujen kylpyhuonetilojen materiaalivalintoja. Vaaleat ja helppohoitoiset pinnat helpottavat siivoojan työtä ja näkyvät loppubonuksena myös
asiakastyytyväisyytenä.

Paloina tehtävän remontin myötä myös huoneissa olevat kokolattiamatot vaihdetaan laminaattiin.

– Osaan on jo vaihdettu, mutta 60 huoneen läpikäyminen ei tapahdu hetkessä. Tällä hetkellä työstämme loppuun kuitenkin portaikon pintojen uusimisen ja sen jälkeen siirrymme seuraavaan vaiheeseen.

Pikkusievää luksusta

Kokkolan Seurahuoneen asiakkaat voivat nauttia huoneissaan nyt myös pikkusievästä
luksuksesta.

– Osaan huoneista olemme hankkineet vedenkeittimet ja myös telkkarit on uusittu. Aina ei tarvitse olla suurta ja prameaa. Pienilläkin asioilla voidaan lisätä viihtyvyyttä ja myös sitä, että asiakas tuntee olonsa kodikkaaksi, Mia Syrjälä luonnehtii.raput

Asiakkaat voivat nauttia pienestä luksuksesta myös hotellin tilojen erikoispalveluina.

– Pientä korvausta vastaan asiakkaiden käytössä on muun muassa infrapunasauna.
Lisäksi talossa on ulkopuolisen yrittäjän pyörittämä kauneussalonki, joka on osoittautunut esimerkiksi kiireisen liikematkustajan kohdalla hyväksi lisämausteeksi.

Seurahuone on entisestään vahvistanut yhteistyötä paikallisten yrittäjien kautta.

– Yhteistyö ympäristön kanssa on kautta aikojen ollut tämän talon kantavimpia voimia. Ja myös tässä ajattelemme asiakasta ja hänen ajankäyttöään. Esimerkiksi tällä hetkellä hotelliasiakkaat saavat kauttamme edullisemmat liput elokuvateatteriin sekä kuntosaleille.

Tuoreimpiin yhteistyötahoihin lukeutuu myös hotellin kanssa samassa kiinteistössä sijaitseva pizzeria.

– Tällä varmistamme sen, että keittiön ollessa kiinni asiakkaat saavat kuitenkin syödä. Käytännössä yhteistyö toimii siten, että tilaus tehdään hotellin vastaanotosta, mutta halutessaan asiakas voi kuitenkin syödä meidän tiloissa. Tämä on saanut hyvän vastaanoton erityisesti heiltä, jotka saapuvat hotelliin yömyöhään.

Vastaanotto pubissa

Asiakasta ajatellen myös Seurahuoneen vastaanotto on muuttunut entistä joustavammaksi,
sillä sisään kirjautuminen ei ole sidottu enää hotellin aukioloaikoihin.

– Maailma muuttuu ja meidän on pysyttävä muutosten mukana. Asiakkaamme ovat pääsääntöisesti pitkää päivää tekeviä liikematkustajia, jotka eivät voi kaikissa tilanteissa tuijottaa kelloon. Niinpä vastaanotamme iltakymmenen jälkeen tulevat asiakkaat alakerran
pubissa. Tämä on osoittautunut kokonaisuudessaan erittäin toimivaksi ratkaisuksi, sillä kirjautuminen on mahdollista peräti aamukolmeen saakka, Mia Syrjälä kertoo.

Kiintopiste ruokatrendeihin

Myös Seurahuoneen keittiössä on tapahtunut modernia nostetta, joka näkyy ensisijaisesti
olemassa olevien ruokatrendien huomioimisena. Erityisesti erilaiset ruokavaliot, kuten vegaanius on nostettu esille ja tuotu rohkeasti myös lounaslistoille.

– Suosio oli odotettavissa, mutta yllätti kuitenkin laajuudellaan. Jatkossa pyrimme siihen, että myös lounaspöydässä on mahdollisimman usein myös vegaani vaihtoehto, Mia lupaa.

Monipuolisesta ja maukkaasta lounaastaan tunnetulla Seurahuoneella on kokeiltu
lisäksi erillistä jälkiruokabuffettia.

– Ja myös tämä toimi ja sai ensimmäisestä kattauksestaan lähtien isot peukut. Tämä vahvistaa sen, että myös ruokaan ja sen eri osa-alueisiin kannattaa panostaa. Meillä on hyvät raamit, loistava keittiö ja toimiva kokonaisuus, joten pienillä lisämausteilla, kuten nykytrendeillä
voidaan luoda ympärille suuria mahdollisuuksia.

TEKSTI JA KUVAT ANNE ANTTILA

Pienillä uudistuksilla

loading comments...