Tule Imatralle helpolle syyslomalle

Imatran Kylpyla 2019 nettikoko
Imatran Kylpylä toivottaa vieraat avosylin syys- ja joululomille. Majoittujat pääsevät kylpylä Taikametsään rajoituksetta vaikka sekä aamu- että iltapolskinnoille, ja kylpylän uudessa laajennusosassa Taikajoessa riittää ihmeteltävää.

Koulujen syyslomakausi lähestyy. Lomanviettoon helppo ja huoleton tapa on saapua Itä-Suomen monipuolisimpaan kylpylähotelliin Imatran Kylpylä Spa Resortiin.
– Oli sää mikä tahansa, meillä löytyy tekemistä sekä sisällä että ulkona. Vanhemmat pääsevät helpolla, kun ei ole tiskejä ja muita kotitöitä huolehdittavana, vinkkaa myynti- ja markkinointipäällikkö Maija Saajanlehto.
Kaikilla hotellin majoittujilla on rajoitukseton pääsy kylpylä Taikametsään joka päivä klo 8–22 välillä. Kylpylässä on 16 kaiken kokoisille vesipedoille soveltuvaa allasta, ja jännittävästä koettavasta ei ole puutetta: muistathan tutkia niin ulkoaltaan, kylmä- ja kuumavesialtaan, 80-metrisen vesiliukumäen, porealtaat, hierovat vesisuihkut ja monta muuta ominaisuutta.
Syyslomaviikoilla lapsia viihdyttää suoraan satukirjan sivuilta sukeltanut merenneito, joka on tavattavissa kylpylässä kolmena päivänä viikossa.
Kun vesielementistä on nautittu riittävästi, on aika vaihtaa muihin aktiviteetteihin. Keilaradalla voi viettää rentoja hetkiä ja lasten sisäpelien parissa saa myös ajan kulumaan hauskalla tavalla.
Uskoisitko, että syyslomien aikaan pääsee myös jo hiihtämään? Lauantaina 19. lokakuuta vietetään Imatran ensilumenladun avajaisia. Tykitetystä lumesta tehty viiden kilometrin mittainen latu lähtee aivan kylpylän pihasta.

Jouluna valmiiseen pöytään
Imatran Kylpylän suositut joulupaketit ovat tulvillaan perinteisiä suomalaisia ja karjalaisia tunnelmia sekä makuja. Parasta on, että kaikki on valmiina – täällä henkilökunta hyörii juhlatunnelman takaavina tonttuina eikä vieraiden tarvitse muuta kuin nauttia.
Joulupaketteihin kuuluu majoituksen lisäksi ruokailuja sekä jouluista ohjelmaa. Yhdessä paistetaan pipareita, koristellaan joulukuusi, ulkoillaan säiden mukaan ja nautitaan joulutulista sekä glögitarjoilusta kodalla. Halukkaille on tarjolla Imatran seurakunnan järjestämänä joulukirkko kylpylän omissa tiloissa. Joulupukki kruunaa itseoikeutetusti jouluaaton.
Yksi Imatran tunnetuimpia nähtävyyksiä, Imatrankoski, pukeutuu paraatikuntoon vuodenvaihteen pyhinä. Jouluaattona ja uutenavuotena Imatrankoskella järjestetään Sibeliuksen musiikin siivittämä ilmainen koskinäytös.
– Kuohuva koski on nähtävyys, joka pitää itse nähdä ja kokea, suosittelee Maija Saajanlehto.
Suomalaisen joulun jälkeen alkaa heti rajanaapurimme juhlasesonki. Venäläisille uusi vuosi on suuri juhla, ja joulua he viettävät loppiaisena. Itänaapureillemme Imatran Kylpylä Spa Resort tarjoaa venäjänkielistä ohjelmaa.

Tunnetko jo Taikajoen?
Taikametsä-kylpylän suuri laajennusosa Taikajoki valmistui viime vuoden kesäkuussa. Taikajoki vie kylpijän lähiluonnon tunnelmiin, sillä videomonitoreilta voi seurata Saimaan vaihtuvia luontonäkymiä ja vedenalaista elämää. Välillä allasalueen pimentää jyrisevä ukkonen ja tunnelmaa tihentää välkehtivä salamointi.
Saajanlehto kertoo, että uutta Taikajokea on tultu katsomaan laajalti, ja kotimaisten kävijöiden määrä kasvoi tämän vuoden tammi-elokuussa lähes 20 prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon. Venäläisissä vierailijoissa kasvua oli noin viisi prosenttia samalla ajanjaksolla.

Liikuntaan paljon vaihtoehtoja
Imatran Kylpylä sijaitsee Ukonniemen alueella, johon Imatran kaupunki on satsannut merkittävästi. Ulkoilu- ja urheilumahdollisuudet tyydyttävät vaativimmankin maun. Puitteita on laajalle lajikirjolle jalkapallosta suunnistukseen, jääkiekosta pesäpalloon ja amerikkalaisesta jalkapallosta ampumahiihtoon. Ukonniemessä järjestetään eri lajien SM-kisoja ja muita tapahtumia.
Oman kaupungin investointien lisäksi Imatran Kylpylä hyötyy läheisestä Lappeenrannan lentokentästä. Lentoyhtiö Ryanair liikennöi sieltä Italiaan, Saksaan ja Kreikkaan.
– Lista kasvaa pian Itävallalla ja Unkarilla. Meille ovat tervetulleita vieraat myös kauempaa Euroopasta, Saajanlehto kertoo.

Teksti Veera Saloheimo

loading comments...